Se še spomnite Nafija, ki si je nadvse želel kužka pa ga kar ni in ni mogel dobiti? Urban mu je podaril ljubko meliso in izkazalo se je, da je mali hišni ljubljenček Nafiju nadvse všeč. Njegova mama si sploh ni mogla misliti, da se njeno dete lahko toliko ukvarja z majhno lončnico. Pravzaprav ga je kar malo motilo, da je ni treba toliko zalivati kot običajne rožice.

V samo nekaj tednih se je Nafijeva melisa razbohotila. Zelena in dehteča krasi njegovo sobo oziroma kar Nafija, saj se ta ne more ločiti od nje. Prenaša jo s seboj že od ranega jutra, družini dela družbo ob zajtrku in večerji, zaseda častno mesto ob škatli z igračami, tudi kopalnica ji je všeč. Mama se samo smeji, ko gleda svojega sinčka tako navdušenega. Zabava jo tudi, da je kar pozabil na kužka, novi ljubljenček pa ob druženjih s hrano ne skače na mizo in ne zahteva svojega kosa.

Darlini Paket Moj prvi vrtiček

Včeraj pa se je zgodilo nekaj nadvse zanimivega. Zvečer, po risankah in pranju zob je kar obstal med vrati kopalnice in gledal mamo z velikimi očmi. Nasmehnila se je in ga povprašala, o čem razmišlja. Ta je dobil izjemno resen izraz na obrazu, nagnil glavo in nagubal čelo. “Misliš, da bi lahko moja melisa dobila družbo,” je končno vprašal? Mama si je kar malo oddahnila in ideja se ji sploh ni zdela slaba. Res bi lahko imeli še eno zeleno rastlinico.

Ker je Nafijeva mama super zaposlena, je prosila Urbana, če lahko prinese še eno meliso. Ta je bil res vesel, da je nečaku njegovo darilo tako všeč in takoj je naročil dve, eno še za njiju z Ino. Tudi njegova deklica je mnenja, da zelenih prijateljev ni nikoli preveč, obenem pa z darilom ne bo imela prav veliko dela.

Nafi je bil novega praznega lončka res vesel. Spet bo lahko v lonček nasul novo mešanico kosmičev Urbanscape in jih pokril z zemljo. Tik pod vrhom bo zakopal semena in jih zalil. Naslednji trije tedni bodo minili v pričakovanju, da semena vzklijejo. Takrat jo bo postavil v zimski vrt, da požene močne koreninice.

Sedaj pa nova melisa zaseda častno mesto ob veliki zeleni. Nafi obe nosi s seboj in neprestano preverja, če sta srečni in zadovoljni. Malce je premrzlo, da bi ju vzel s seboj tudi v vrtec, a tako deček komaj čaka, da se popoldne spet vrne domov.

Bi tudi vaši najmlajši (al malce starejši) radi skrbeli za nekoga? Razvedrite jih z novim ljubljenčkom >> Darilni paket Moj prvi vtriček.

Več navdiha