title: Domov

Urban in babica si postavita vrtiček na balkonu

Babica se je že dodobra ustalila v Škofji Loki. Dneve si je krajšala s pletenjem, gledanjem televizije in čuvanjem Urbana, ki se je pri njej večkrat oglasil na kosilu po šoli. Popoldan pa si je našla zabavno druščino drugih gospa in skupaj so večkrat vrgle karte.

Babičina terasa je zmeraj lično urejena.

A vseeno je nekaj pogrešala. Manjkal ji je vonj po zeliščih pa tudi paradižnik iz trgovine ni imel čisto istega hrustljavega okusa, kot ta, ki ga je gojila doma.

Zato se je odločila, da potrebuje vrtiček. Malo za dušo, malo za prehrano, malo pa zato, ker se njena najljubša nanizanka ravno iztekla.

In zato je nekega popoldneva poklicala Apolonijo, ki je bila med vsemi prijateljicami največja tehnološka navdušenka in je redno tudi naročala špecerijo s svojim pametnim telefonom. Vrtiček mora biti, pa četudi na balkonu.

S skupnimi močmi sta hitro našli primerno rešitev in visoka greda je že bila na poti, da pride na babičin balkon. Postavila jo bo brez orodja v le nekaj minutah in v njej spet vzgajala svojo lastno, svežo in zdravo zelenjavo. Ravno sedaj, ko je pomlad že tik pred vrati. Naročili sta tudi dva simpatična darilna kompleta, ljubko meliso in prijazno sončnico. Tudi njuni hčerki si za Dan žena zaslužita pozornost.

Postaven poštar je pozvonil ravno na 8. marec, babici zelo ljub praznik. Prinesel je paket, ona pa ga je kot po navadi pogostila s kavico. Ko se je poslovil, ga je začela odpirati in v ustih je že skoraj začutila okus po domači solati. Iz sanjarjenja jo je predramil šele zvonec.

“Ojoj, Urban je tukaj, kosila pa še ni!”

In res je po stopnicah čez nekaj sekund pridirjala mala bombica energije. Ah, bosta pa kolač. Dovolj dobra podkupnina, da ne bo povedal staršem.

“Babica, kaj pa imaš v tej škatli?” jo je vprašal po kosilu.

“Vrtiček si bom postavila.”

“Babica, ti ga pa pihneš.”

“Skupaj ga bova postavila! Kar na balkon pridi, mladi mož.”

In res sta se lotila postavljanja visoke grede, potem pa sta vanjo vsula še zemljo, dodala Zeleno podlago in Zelene kocke in zakopala semena, ki bodo že kmalu pognala pridelke, tako da bosta babica in  Urban spet kmalu lahko jedla domačo hrano.

Babica je vmes Urbanu podala še nekaj koristnih vrtna

rskih nasvetov, čas pa jima je tako hitro minil, da sta kar pozabila, kdaj pridejo njegovi starši iz službe. Urbanov oče je prišel skozi vrata in se kar malo ujezil.

“Ja kje pa si? Kakšne roke pa imaš? Tak že ne boš šel v avto.”

Urban rad pomaga svoji babici pri vrtnih opravilih.

Babica pa je poznala svojega sina. Hitro je narezala še malo kolača, in dala Urbanu seveda manjši košček.

“Oh babica, še vedno sem tako sit od kosila!”

Pomežiknila sta si, oba pa si bosta zapomnila to popoldne, ki sta ga preživela skupaj, še dolgo časa. Čas preživet skupaj je vedno najlepše darilo. Za posebne priložnosti, kot je denimo 8. marec, pa lahko razveselite svoje babice, žene, sestre, mame, hčerke in sodelavke tudi z izdelki Urbanscape.

 

Več navdiha
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja