Potrebujete pomoč?

+386 (0)69 673 643

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-3 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

MAKSI vitamini, Mikro ZELENJAVA – PIKANTNA SOLATA

Vrtna kreša - Moj vitaminski dodatek

 

Vrtna kreša bo s svojim aromatičnim okusom kot dodatek popestrila prav vsako solato - pa naj bo ta zelena, paradižnikova, mešana ali sadna. Lahko pa vrtna kreša postane celo osnova oziroma glavna sestavina vaše solate.

							bool(true)
							
2,95 €
1

O dekorativnem kompletu Pikantna solata (Vrtna kreša)

 

Mikro zelenjava je zakladnica hranilnih snovi in odličen vir vitaminov, zato predstavlja idealen dodatek vašim najljubšim jedem ali napitkom. Vzgojite jo lahko kjerkoli, ne glede na letni čas.
Vrtna kreša ima kot sorodnica vodne kreše in gorčice značilen pikantni okus. Znana je kot vir vlaknin, beljakovin in mineralov, kot so magnezij, kalcij, kalij, fosfor in železo ter vitaminov A in C. Poznali so jo že stari Egipčani, v Evropo pa so jo razširili stari Grki in Rimljani.
Naj vas ime Mikro zelenjava ne zavede, saj so majhne rastline prava vitaminska bomba.
Za lažji začetek je izdelku priloženih nekaj preprostih idej za nekoliko drugačne solate.

 

Dimenzije dekorativnega kompleta:12 x 12 x 2 cm

 

Posamezni dekorativni komplet vsebuje: rastna podlaga iz kamene volne in semena vrtne kreše, zloženka z recepti za solato.

Enostavna uporaba

 

1. Odprite zavitek in rastno podlago zalijte z vodo (približno 2 dl). Semena enakomerno potresite po vsej površini rastne podlage in jih narahlo vtisnite vanjo. Semena previdno zalijte ali poškropite s pršilko.

2. Posodo postavite na dobro osvetljeno mesto na okenski polici. Semena bodo vzklila v 3 – 7 dneh. V času kaljenja jih enkrat do dvakrat na dan popršite ali rahlo zalijte, tako da bo rastna podlaga vedno vlažna. Izogibajte se stoječi vodi v posodi.

3. Po 10 do 14 dneh je vaša mikro zelenjava pripravljena na uporabo. Rastlinice s škarjami odrežite tik nad rastno podlago in vaš vitaminski dodatek je pripravljen.

Copyrights 2017 Talanto