Potrebujete pomoč?

+386 (0)69 673 643

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-3 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

MAKSI vitamini, Mikro ZELENJAVA – VITAMINSKI SENDVIČ

Rukola - Moj vitaminski dodatek

 

Pri pripravi okusnega sendviča vse prevečkrat pozabimo na zelenjavo. Prav zato je mikro zelenjava (rukola) kot nalašč - kljub svoji majhnosti namreč vsebuje več vitaminov, mineralov in vlaknin kot odrasle rastline.

							bool(true)
							
2,95 €
1

O dekorativnem kompletu Vitaminski sendvič (Rukola)

 

Mikro zelenjava je zakladnica hranilnih snovi in odličen vir vitaminov, zato predstavlja idealen dodatek vašim najljubšim jedem ali napitkom. Vzgojite jo lahko kjerkoli, ne glede na letni čas.
Rukola prihaja iz družine gorčičnic, kar je prepoznavno v njenem ostrem in pikantnem okusu. Znana je kot eden najbogatejših virov vlaknin, vitaminov A, B, C, E in K, mineralov kot so kalcij, mangan, železo in baker ter folne kisline.
Naj vas ime Mikro zelenjava ne zavede, saj so majhne rastline prava vitaminska bomba.
Da bo uporaba mikro zelenjave v sendvičih lažja, prilagamo nekaj idej.

 

Dimenzije dekorativnega kompleta:12 x 12 x 2 cm

 

Posamezni dekorativni komplet vsebuje: rastna podlaga iz kamene volne in semena bazilike, zloženka z recepti za sendviče.

Enostavna uporaba

 

1. Odprite zavitek in rastno podlago zalijte z vodo (približno 2 dl). Semena enakomerno potresite po vsej površini rastne podlage in jih narahlo vtisnite vanjo. Semena previdno zalijte ali poškropite s pršilko.

2. Posodo postavite na dobro osvetljeno mesto na okenski polici. Semena bodo vzklila v 3 – 7 dneh. V času kaljenja jih enkrat do dvakrat na dan popršite ali rahlo zalijte, tako da bo rastna podlaga vedno vlažna. Izogibajte se stoječi vodi v posodi.

3. Po 10 do 14 dneh je vaša mikro zelenjava pripravljena na uporabo. Rastlinice s škarjami odrežite tik nad rastno podlago in vaš vitaminski dodatek je pripravljen.

Copyrights 2017 Talanto