Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

Naj bo tudi konec leta zelen

 

Ob koncu leta se spodobi, da je vsako stanovanje praznično obarvano – a ne na račun narave. Raziskali smo načine, kako poskrbeti za 'zeleno' dekoracijo.

Ko se bliža konec leta, je običajno, da nas, tudi vrtnarje, prevzame navdušenje nad različnimi prazničnimi dekoracijami - ko pa na vrtu ali balkonu ni dela. Prvo in najbolj pomembno vprašanje v tem času je, pod kakšno drevesce bomo postavili darila (ki so lahko tudi naravi prijazno aranžirana), a prav tako pomembno je, kaj bomo obesili na drevesce in kaj bo krasilo ostale sobe v stanovanju.

 

Kakšno drevesce izbrati?
 

Prvi korak - izbira drevesca, je seveda najpomembnejši. Ampak preden se odpravite v trgovino, malce premislite. Prava, posekana drevesca je po praznikih težko odstraniti, za umetna pa proizvodnja ustvari mnogo odpadkov.
 

Lahko pa se letos odločite za živo drevo, ki ga v dnevno sobo postavite kar s koreninsko kepo vred in ga po praznikih vrnete v naravo. Pazite le, da bo za drevo prehod v toplo sobo postopen (kak dan naj stoji v garaži) in bo imelo ves čas bivanja v stanovanju dovolj vode. Tisti, ki imate vrt, pa imate poleg tega še možnost, da preprosto okrasite katero od dreves na svojem vrtu, če imate nanj lep razgled skozi okno. Narava vam bo hvaležna, dekoracija pa zato ne bo nič slabša.
 

Nekateri se odločijo tudi, da se bodo drevescu v celoti odpovedali. Lahko na primer izberete veliko vazo, v katero naberete suhe veje, in jih okrasite z obeski in lučkami, ali okraske preprosto obesite na katero od svojih večjih rastlin, ki ste jih vse leto skrbno gojili. Če vam je ostalo kaj mreže za paradižnike ali grah, jo lahko zvijete v stožec in okrasite. Možnosti je polno!

   

 

 Več navdiha

 

 

Od okraskov do dišav

V tem smislu lahko tudi nadaljujete. Lučke, ne glede na to, kam jih boste obesili, naj bodo energetsko varčne, okraski pa narejeni iz naravnih materialov - lahko uporabite filc ali pobarvane storže, lepe girlande pa lahko naredite iz rezin pomaranče, ki ste jih posušili kar v domači pečici. Verjetno se tudi spomnite, kako ste v osnovni šoli izdelovali girlande iz makaronov.
 

Okrasje pa vam lahko nudijo tudi lastni vrtnarski podvigi. Če ste letošnje leto gojili čilije, lahko v dekoracijo vključite tudi tiste lepo rdeče ali pa sušen šipek, če ste ga kaj prihranili od kuhanja marmelade. Na prav posebno mesto v stanovanju pa postavite tudi lonček božičnega žita, ki ste ga posadili v začetku meseca. Njegova bujna rast vam, tako so verjele naše babice, obljublja bogato letino tudi prihodnje leto.
 

Nazadnje stanovanje ovijte še v nostalgične praznične vonjave. Peka prazničnih sladic je gotovo odličen začetek, a tudi vonju po svežem drevescu se ni treba odpovedati. Naberite nekaj smrekovih vejic in jih razporedite po sobah. Za okras lahko pripravite tudi pomaranče, pretaknjene s klinčki in aranžma dopolnite s svečami, cimetovimi palčkami ali orehi in lešniki, ki jih nato med prazniki z užitkom trete.

 

 

 
Želimo vam lepe in zelene praznike!

Copyrights 2021 Furnitura