Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

 Predpisi o varstvu podatkov

 

Spletna trgovina Urbanscape zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo z 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje prestreganje osebnih in transakcijskih podatkov, poslanih v spletno trgovino.

 

V Furnitura, d.o.o., Letališka 32 J,, 1000 Ljubljana zelo resno jemljemo varstvo vaših osebnih podatkov in strogo spoštujemo pravila Zakona o varstvu podatkov. Na tej spletni strani zbiramo osebne podatke samo, če je to tehnično potrebno. V nobenem primeru podatkov, ki jih zbiramo, ne prodajamo ali posredujemo tretjim osebam za druge namene.

S tem pojasnilom vam omogočamo pregled nad tem, kako zagotavljamo to varstvo in katere vrste podatkov zbiramo za posamezne namene.

 

Obdelava podatkov, namenjenih poslovanju

Za potrebe poslovanja www.grow-at-home.com zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.grow-at-home.com

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko www.grow-at-home.com med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku www.grow-at-home.com shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj www.grow-at-home.com lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. www.grow-at-home.com podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Pooblaščenemu računovodskemu servisu bomo zaupali le nujno potrebne podatke za dosledno izvajanje računovodskih storitev. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 

Obdelava podatkov, namenjenih uporabi


Ko dostopate na naše spletno mesto, se samodejno zabeležijo naslednji tehnični podatki: vrsta spletnega brskalnika, operacijski sistem, ki ga uporabljate, ime domene vašega ponudnika internetnih storitev in podobne informacije. Pri tem gre izključno za informacije, ki ne omogočajo nobenih zaključkov o vas samih. Tako zbiranje in hranjenje podatkov lahko kadar koli zavrnete z učinkom za naprej.

 

Obdelava osebnih podatkov


Če vas, na primer, na kontaktnem obrazcu na naši spletni strani prosimo za osebne podatke, kot so ime, priimek, naslov, spletni naslov in telefonska številka, za te podatke veljajo posebni predpisi in jih lahko pridobimo le z vašo predhodno privolitvijo. V tem smislu vaše podatke uporabljamo izključno zato, da odgovorimo na vaša vprašanja in predloge. Podatkov ne posredujemo. Svojo privolitev lahko kadar koli pisno umaknete, pri čemer preklic učinkuje za naprej. Stopite v stik z nami: [email protected]

 

Uporaba vtičnikov družbenih omrežij


Facebook

Naša spletna mesta uporabljajo funkcijo za deljenje vsebin (»vtičnike«) iz družbenega omrežja Facebook.com, ki ga upravlja Facebook Inc., Palo Alto, USA (»Facebook«). Vtičniki so označeni z logotipom Facebook.

Ko obiščete naša spletna mesta, bodo vtičniki na začetku onemogočeni. Aktivirate jih sami s klikom na gumb. Z aktivacijo se vzpostavi povezava s Facebookom, hkrati pa se potrdi vaša privolitev glede prenosa vaših podatkov Facebooku. Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebook vaš obisk poveže z vašim uporabniškim računom. Če pritisnete ustrezen gumb, vaš brskalnik ustrezne podatke prenese neposredno na Facebook, kjer se obdelajo.

Za informacije o obsegu in namenu zbiranja podatkov, Facebookovi nadaljnji obdelavi in uporabi teh podatkov ter pravicah in nastavitvah, ki jih lahko nastavite za zaščito svoje zasebnosti, preberite Facebookovo izjavo o varstvu podatkov [Link].

Če ne želite, da Facebook prek našega spletnega mesta zbira podatke o vas, se pred obiskom našega spletnega mesta odjavite iz Facebooka.

 

YouTube

Naše spletno mesto uporablja video platformo YouTube, ki jo upravlja YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, USA. YouTube je platforma, ki omogoča predvajanje avdio in video datotek.

Ko na našem spletnem mestu naložite stran, vgrajen YouTubov predvajalnik vzpostavi povezavo z YouTubom, da zagotovi tehničen prenos video ali avdio datoteke. Ko je vzpostavljena povezava z YouTubom, se podatki prenesejo na YouTube.

Za informacije o obsegu in namenu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube, vaših pravicah in nastavitvah, ki jih lahko nastavite za zaščito svoje zasebnosti, si oglejte YouTubovo izjavo o varstvu podatkov [Link].


Xing

Želeli bi vam pojasniti, kako XING obdeluje osebne podatke prek gumba za deljenje na omrežju XING.

To spletno mesto uporablja »gumb za deljenje storitve XING«. Vaš brskalnik se ob uporabi tega spletnega mesta za kratek čas poveže s strežniki družbe XING AG (»XING«), ki zagotavljajo funkcije gumba za deljenje na omrežju XING (vključno s števcem obiskovalcev). XING ob obisku tega spletnega mesta ne shranjuje vaših osebnih podatkov. XING ne shranjuje naslovov IP. Gumb za deljenje na omrežju XING piškotkov ne uporablja za spremljanje vašega uporabniškega vedenja. Za ogled najnovejše izjave o varstvu podatkov glede uporabe gumba za deljenje na omrežju XING in druge informacije obiščite naslednje spletno mesto:
https://www.xing.com/app/share?op=data_protection


Uporaba ponudnika seznamov »MailChimp«

Za pošiljanje naših e-novic uporabljamo »MailChimp«, platformo za pošiljanje elektronskih novic, ki jo upravlja ameriški ponudnik Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, ZDA. Elektronski naslovi prejemnikov naših novic in drugi podatki, zajeti v tej izjavi, so shranjeni na strežnikih MailChimp v ZDA. MailChimp v našem imenu uporablja te podatke za pošiljanje in analizo e-novic. Poleg tega, kot trdi MailChimp, se lahko ti podatki uporabijo za optimizacijo oziroma izboljšanje lastnih storitev ponudnika, npr. za tehnično optimizacijo pošiljanja in predstavitve e-novic ali pa iz gospodarskih razlogov, z namenom ugotavljanja, iz katerih držav so prejemniki. MailChimp podatkov prejemnikov naših e-novic ne uporablja, da bi stopil v stik z njimi osebno ali da bi njihove informacije posredoval tretjim osebam.

Zaupamo v zanesljivost ponudnika MailChimp, njihovo informacijsko tehnologijo in varnost podatkov. Ponudnik MailChimp je certificiran v okviru »zasebnostnega ščita« med EU in ZDA, zato je dolžan upoštevati zahteve EU na področju varstva podatkov. Poleg tega smo z MailChimp sklenili »Sporazum o obdelavi podatkov«. S tem sporazumom se je ponudnik MailChimp zavezal, da bo varoval podatke naših uporabnikov, jih obdeloval izključno v skladu s predpisi o varstvu podatkov in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Politiko o varstvu podatkov ponudnika MailChimp si lahko ogledate tukaj.

 

Google Analytics 

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev za spletne analize v lasti družbe Google Inc. (»Google«). Storitev Google Analytics uporablja t. i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih zberejo piškotki o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), se prenesejo v enega od Googlovih strežnikov v ZDA in tam shranijo. Če na tem spletnem mestu omogočite anonimizacijo naslova IP, pa Google vaš naslov IP znotraj držav članic EU ali v drugih državah, ki sopodpisnice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru, predhodno skrajša.

Le izjemoma se na Googlov strežnik v ZDA prenese popoln IP-naslov in se skrajša tam. V imenu upravljavca tega spletnega mesta bo družba Google te informacije uporabila za oceno vaše uporabe spletnega mesta, ustvarjanje poročil o dejavnostih na spletnem mestu ter zagotavljanje dodatnih storitev za upravljavce spletnega mesta, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. Naslov IP, ki ga vaš brskalnik posreduje storitvi Google Analytics, ne bo povezan z nobenimi drugimi podatki pri družbi Google.

 

Zavrnitev storitve Google Analytics

Uporabo piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo brskalnika, vendar vas pri tem opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Poleg tega lahko preprečite tudi zbiranje podatkov, ki jih ustvari piškotek, ali podatkov, povezanih z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ali preprečite, da bi družba Google te podatke obdelala, tako da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de). Podrobnejše informacije o tem najdete na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de ali https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html (Splošne informacije o storitvi Google Analytics in varstvu podatkov). Opozarjamo vas, da je bil na tem spletnem mestu Google Analytics dodatno opremljen s kodo »_anonymizeIp()«, ki zagotavlja anonimno beleženje naslovov IP (t. i. IP maskiranje).

 

Uporaba storitve Google Zemljevidi

To spletno mesto za prikaz lokacije uporablja aplikacijo Google Zemljevidi, ki jo upravlja družba Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Z uporabo tega spletnega mesta potrjujete, da se strinjate z zbiranjem, obdelavo in uporabo vnesenih in samodejno zbranih podatkov s strani podjetja Google, zastopnika tega podjetja ali tretjega ponudnika.

Pogoji uporabe storitve Google Zemljevidi so na voljo na Pogoji uporabe Google Zemljevidov. Podrobnejše informacije o tem so na voljo v centru za varstvo podatkov google.de:  Predpisi o varstvu podatkov.


E-novice 

Na naše e-novice se lahko naročite na našem spletnem mestu. Osebni podatki, ki jih boste pri tem posredovali, bodo obdelani izključno v ta namen. Z e-novicami vas obveščamo o naših novostih, akcijah in popustih. V ta namen uporabljamo t. i. »Double-Opt-In« oz. dvojno potrditev prijave (naročnine). To pomeni, da boste na predloženi elektronski naslov prejeli sporočilo z zahtevo po potrditvi vaše privolitve. Podatki se ne prenašajo. E-novice boste prejeli šele, ko boste posredovali svojo privolitev. Svojo privolitev lahko kadar koli umaknete tako, da pišete na elektronski naslov [email protected] . Umik učinkuje za naprej.

 

Vaše pravice

Upravičeni ste, da prejmete informacije o podatkih, ki jih shranjujemo o vas, njihovem izvoru in prejemnikih ter o namenu njihove hrambe.

Prav tako imate pravico do popravka ali izbrisa osebnih podatkov, ki smo jih zbrali in ki so lahko tudi nepopolni, nepravilni ali zastareli. Vedno zagotovimo, da se vaši podatki obdelujejo samo na podlagi pooblastila, skladno z osnovno uredbo o varstvu podatkov. Osebni podatki se izbrišejo, če prekličete svojo privolitev, če njihova obdelava ni več potrebna za izpolnitev prvotnega namena ali če so bili osebni podatki obdelani nezakonito.

Če želite, da prenehamo uporabljati vaše osebne podatke ali da jih izbrišemo, nam pišite na [email protected] ali izpolnite kontaktni obrazec , da bomo lahko ustrezno ukrepali. Prekinitev oziroma izbris ne velja za podatke, nujno potrebne za obdelavo naročil ali komercialne namene. V primeru preklica vam žal ne bomo mogli zagotoviti prilagojenih storitev, saj te temeljijo na uporabi podatkov o strankah.

Poleg tega imate pravico prejemati svoje podatke v strukturirani, aktualni in strojno berljivi obliki ter jih posredovati tretji osebi.

Če menite, da smo kršili veljavne predpise o varstvu podatkov, nam lahko pišete na [email protected]

Prav tako se imate pravico pritožiti nadzornemu organu. 

 

Za zaščito vaše zasebnosti in varnosti bomo pred posredovanjem informacij po pošti oziroma pred izvedbo ustreznih popravkov ali izbrisa izvedli razumne ukrepe za preverjanje vaše identitete.

 

Kontakt

Za obdelavo osebnih podatkov za namene tega spletnega mesta je pristojno podjetje Furnitura, d.o.o., Letališka 32 J,, 1000 Ljubljana.


Vaše zaupanje nam veliko pomeni, zato vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja glede obdelave vaših osebnih podatkov. Če imate vprašanja, na katera vam v tej izjavi o varstvu podatkov nismo odgovorili, ali če želite podrobnejše informacije o določeni zadevi, se lahko kadar koli obrnete na [email protected]

Copyrights 2021 Furnitura