Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

September je najboljši čas za travo

 

Skrivnost bujne zelene trave je v času sajenja. Najbolje je, če travo sejemo jeseni, saj takrat preprečimo, da bi travna semena zadušil pepel, pa tudi zemlja je takrat najbolj primerne temperature in vlažnosti.


Najprej morate zemljišče dobro pripraviti – odstranite kamenje in plevel ter zemljo dobro prezračite. Pred setvijo je zemljo dobro tudi pognojiti, uporabite hlevski gnoj ali preperel kompost. Zemljo nato dobro poravnajte.


Posebno pozornost namenite izbiri semena. Ta naj bodo primerna obremenjenosti vaše zelenice; ali gre za športne površine ali za okrasne. Odvisno je tudi od lege, zato lahko izberete semena, ki uspevajo v sončni ali senčni legi, na eni sami površini pa lahko kombinirate različno prilagojena semena.


Tudi če si želite svojo obstoječo trato le dosejati, je najboljši čas september, lahko pa se tega lotite zgodaj spomladi. Tudi pred dosejevanjem dobro prezračite zemljo in odstranite plevel. V prazne prostore posejte seme in ga povaljajte. Ne pozabite, nova trava potrebuje izdatno količino vode.


Za najboljše rezultate pri zazelenitvi površin učinkovito pomaga Zelena podlaga, ki jo postavite pod plast zemlje. Omogoča vam bistveno manj zalivanja kot običajno in zagotavlja hitrejše ukoreninjanje in rast trave.

 

 več navdiha

Copyrights 2021 Furnitura