Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

Urbano vrtnarjenje

Kako lahko delček zelenega raja prenesete v vašo kuhinjo? Mikro zelenjava sodi na okensko polico, na sadilnem pladnju rastoče zelene rastlinice so odličen dodatek vitaminskemu sendviču ali pikantni solati, lahko pa so samo zeleni okras vašega doma. Vzgojite lastne vitamine brez zemlje in umazanije!Lahko pa postavite vrt tudi navpično – sadilna podlaga, narejena iz lesa in plastike, naj bo vaša zelena kulisa ob kuhinjskem pultu, v jedilnici, dnevni sobi ali morda na balkonu. Očarala bo tako domače uporabnike zasaditve kot tudi vse obiskovalce, saj je zelena stena nedvomno zanimiva popestritev prostora.

 

Kam vam najprej odplavajo misli ob omembi zelene strehe? Na vilinska bivališča v Škotskem višavju ali pravljične lesene hiške iz romantičnih filmov? Morda na značilna prebivališča na Švedskem ali v kakšni drugi skandinavski deželi? Zelena streha lahko postane tudi vaša streha nad glavo – je najbolj naravno pokrivalo bivališč naših prednikov in pomeni inovativno pot v prihodnost.

 

Zelene strehe so trajnostna in celovita rešitev za prekrivanje hiš v časih, ko iščemo pristen stik z naravo in si želimo dihati z njenimi pljuči. Naravna mineralna vlakna v podlagi nudijo dobre pogoje za rast in razvoj rastlin. Substrat Urbanscape omogoča visoko stopnjo vpijanja in zadrževanja vode, kar zagotavlja dolgotrajen učinek hlajenja hiše. Montaža? Modularna in preprosta. Kaj pravite na zeleno streho nad garažo, vrtno uto ali pasjo hišo? Vsaj za začetek.

 

Obsežne urbane pozidave so nas marsikje zazidale v strnjena naselja hiš ali blokov, tako da zeleni raj včasih najdemo šele na obrobju mesta. Medtem pa je tako lepo imeti košček narave tudi doma! Visoke grede iz lesa omogočajo vrtnarjenje tistim, ki vrta morda sploh nimate, a imate morda balkon, teraso ali površino pred vhodom, ki je ravno prav velika za zeleni pozdrav od prihodu domov.

 

Lesena visoka greda je primerna za vsakega domačega mojstra ali mojstrico: preprosta je za montažo, obenem pa je prijetnega izgleda, zato vas ne bo razveseljeval samo cvetoči, zeleni ali morda dišeči pridelek, ampak že sama lesena konstrukcija. Ta bo vaše okolje popestrila s toplino tudi na kak deževen jesenski ali mrzel zimski dan. Les je topel in lep in zna prav čarobno pogreti žalostne ali premražene dni! Kaj sodi v leseno visoko gredo? Zaščitna folija, debelejše in tanjše vejevje, zelena podlaga za visoke ali dvignjene grede, pokošena trava ali suha slama, kompost, substrat in zelene kocke ali zeleni kosmiči. Preostane nam le, da posejemo seme ali zasadimo rastlinice, obilno zalijemo in spremljamo rast našega urbanega zelenega čudeža!

 

V visoki gredi lahko uresničite svoje vrtnarske ali cvetličarske sanje. Balkon ali terasa vas lahko oskrbujeta z zelišči, vrtninami ali celo sadjem. Zlasti priljubljene so dišeče zasaditve, ki naredijo domačo pico še bolj okusno ali osvežilno limonado še bolj dišečo. Smisel urbanega vrtnarjenja pa ni samo zelenjavni pridelek ali cvetoč šopek na mizi, ukvarjanje z rastlinami je uspešna vrsta sproščanja po napornem dnevu in sodobna oblika soočanja s stresom. In ne pozabite, da so izboljševalci tal, ta nepogrešljivi del visokih gred, vaš prispevek k odgovornemu, trajnostnemu ravnanju z vodnimi viri.

 

Dodatno polnilo - vzgojite svojo Mikro zelenjavo znova in znova, skozi celo leto.

 

Polnilo vam omogoča skrbno in higiensko menjavo rastne podlage v Dekorativnem kompletu Mikro Zelenjava in ponovno vzgojo vaše najljubše mikro zelenjave na domači okenski polici.
cena z DDV:

Redna cena: 4,95 €

Akcijska cena 1,95 €

Dodatno polnilo - vzgojite svojo Mikro zelenjavo znova in znova, skozi celo leto.

 

Polnilo vam omogoča skrbno in higiensko menjavo rastne podlage v Dekorativnem kompletu Mikro Zelenjava in ponovno vzgojo vaše najljubše mikro zelenjave na domači okenski polici.
cena z DDV:
3,95 €

Ustvarite idealne pogoje za vzgojo zelenjave

 

Vzgojite svežo in zdravo zelenjavo z manj truda! Zelena podlaga v visokih gredah namreč zagotavlja optimalne pogoje za rast in razvoj rastlin, saj skladišči vlago in s tem omogoča manj zalivanja ter hkrati preprečuje izpiranje hranilnih snovi v nižje sloje visoke grede. 

cena z DDV:
59,95 €

 

Urbanscape® GNOJILO ZA ZELENE STREHE je zasnovano posebej za zelene strehe saj se počasi sprošča čez celotno obdobje rasti in deluje kar 6 mesecev. Gnojilo izboljša ukoreninjenje vegetacije in omogoča razvoj zdravih ter močnih rastlin. Glavne sestavine dušik, fosfor in kalij zagotavljajo stalno rast korenin seduma na zelenih strehah in jim nudijo visoko odpornost
cena z DDV:
35,90 €

Hitro in preprosto do visoke grede

 

Visoke grede postajajo vedno bolj priljubljena oblika vrtnarjenja. Na vrtu, terasi ali na balkonu si jo postavite sami, brez orodja, v samo 15 minutah in v njej vzgojite svežo in zdravo (povsem svojo) zelenjavo.
 

cena z DDV:
129,95 €

Na steni so lahko (poleg slik) tudi rastline

 

Urbanscape Zelena stena vam ponuja vertikalno in oblikovno dovršeno rešitev za vaše rastline – posadite jih v sadilno steno, zasnovano iz lesa in plastike.
cena z DDV:

Redna cena: 119,00 €

Akcijska cena 19,97 €

Copyrights 2021 Furnitura