Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

Priprave na cvetočo sezono

 

Konec jeseni balkonsko cvetje in lončnice premaknemo v zaprt, neogrevan in zračen prostor in jih negujemo primerno zimskemu času. Spomladi pa zopet potrebujejo intenzivnejšo nego, da se spet pripravijo na karseda cvetočo sezono.


Iz rastlin odstranite prah, potrgajte poškodovane in suhe liste ter preverite morebitne bolezenske znake. Pri večletnicah morebitne utrujene rastline nadomestite z novimi, kaktuse pa najprej rahlo zalijte, da se privadijo na nove razmere.


Nekatere lončnice potrebujejo nekaj hranilnih snovi. Prst v lončkih zamenjajte ali poživite s svežo prstjo, za optimalno nego pa ji lahko dodate tudi Zelene kocke ali Zelene kosmiče, ki rastlini zagotavljajo primerno vlago. Pri presajanju bodite pozorni, saj se nekatere rastline na nove pogoje ne prilagodijo takoj.


Nekatere lončnice čez zimo poženejo poganjke in vršičke. Te lahko obrežete, da ohranjate obliko rastline ali pa jih vzgojite v nove rastline – s podtaknjenci ali z deljenjem. Če bi radi obstoječa cvetlična korita dopolnili s svežimi oziroma popestrili barvno shemo, pred nakupom preverite, kako se različne sorte obnesejo v bližini druga druge. Lončnice na prosto postavite šele, ko so temperature stabilne in se vreme ustali.

 

 več navdiha

Copyrights 2021 Furnitura