Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

Nad plevel na naraven način

 

Ne glede na to, kako skrbno negujete okolico svoje hiše, se trdovratnemu plevelu ne morete izogniti. Med tlakovci, v razpokah poti, ob plotu ... Zlahka se pojavi in zelo težko se ga je znebiti. Pletje plevela je dolgotrajno in obstaja velika verjetnost, da ne izpulimo vsega, zato začne ponovno rasti.


Kemijskih pripravkov je veliko, vendar pa njihov strupen učinek deluje tudi na druge rastline in zemljo. Če bi radi vojno plevelu napovedali na naraven način, smo za vas pripravili nekaj nasvetov.

  • Raztresite nekaj pesti jedilne sode v razpoke (pomagajte si z metlo) in počakajte na učinek. Tla bodo tako postala bolj bazična in s tem neprivlačna za nezaželene rastline.
  • Zavrite raztopino ene skodelice soli v dveh skodelicah vode in z vročim pripravkom polijte plevele. Priporočamo, da se tega lotite tik pred dežjem, ki bo sol spral globoko v razpoke, vse do korenin.
  • Po plevelu poškropite nerazredčen vinski ali jabolčni kis, dokler se plevel ne posuši. Suhe rastline boste zlahka odstranili.
  • V plastično škopilnico zmešajte 30 ml vodke, nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode in dve skodelici vode. Na vroč sončen dan poškropite po rastlinah. Alkohol bo razjedel liste, sonce pa jih bo izsušilo.
  • Plevel polijte z vrelo vodo in ga tako poparite. Bodite previdni, da se ne opečete. Potrebovali boste kar nekaj veder vrele vode, je pa to najbolj ekološko neoporečen način za boj proti plevelu.

 

 več navdiha

Copyrights 2021 Furnitura