Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

Mikro Zelenjava – lesen podstavek (hrast)

Zakladnica hranilnih snovi

 

Mikro zelenjava je zakladnica hranilnih snovi in odličen vir vitaminov. S kompletom Urbanscape Mikro Zelenjava jo lahko v vseh letnih časih vzgojite kar na domači okenski polici! Zdaj na voljo v 2 izvedbah - z belim ali hrastovim podstavkom!

							bool(false)
							

Redna cena: 34,95 €

Akcijska cena 9,97 €

Ni na zalogi

O dekorativnem kompletu Mikro Zelenjava

 

Urbanscape komplet za vzgojo mikro zelenjave vam omogoča vzgojo lastnih vitaminov brez zemlje in umazanije. Rastna podlaga je blazinica iz mineralnih vlaken, pridobljenih iz staljenih magmatskih kamnin (in brez dodanih kemikalij). Njena velika prednost: kar 95% sposobnost zadrževanja vlage, kar omogoča idealne pogoje za kalitev in rast majhnih rastlin.

 

Dimenzije dekorativnega kompleta: 55 x 12 x 6 cm

 

Posamezni dekorativni komplet vsebuje: sadilni pladenj, podstavek (MDF podstavek bele barve ali lesen podstavek v barvi hrasta), blazinica iz mineralnih vlaken, semena (kreša, rukola, redkev)

 

 

Enostavna uporaba

 

1. Blazinico iz mineralnih vlaken namestite v sadilni pladenj in zalijete z vodo (približno 1 liter). Semena enakomerno potresete po vsej površini blazinice in jih narahlo vtisnete vanjo. Semena previdno zalijete ali poškropite s pršilko.
 

2. Pladenj postavite na dobro osvetljeno mesto na okenski polici. Semena bodo vzklila v 3 – 7 dneh. V času kaljenja jih enkrat do dvakrat na dan popršite, tako da bo blazinica ostala vlažna. Izogibajte se stoječi vodi v pladnju.
 

3. Po kalitvi zalivajte oziroma pršite mlade rastline v skladu z njihovimi potrebami. Pri tem pazite, da se blazinica ne izsuši. Po 10 do 14 dneh je vaša mikro zelenjava pripravljena na uporabo. Rastlinice lahko s škarjami odrežete tik nad blazinico, ko se pojavi prvi par pravih (in ne kličnih) listov.
 

4. Ko poberete vso mikro zelenjavo, zamenjajte blazinico iz mineralnih vlaken z novo ter ponovite celoten postopek setve. Na ta način vam bo svež vitaminski dodatek na voljo skozi vse leto, tudi pozimi. Mikro zelenjava je odličen dodatek k solatam in sendvičem, lahko pa jo postrežete tudi kot prilogo h glavnim jedem.

 

Copyrights 2021 Furnitura