Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

Rastna podlaga za vzgojo Mikro zelenjave

Dodatno polnilo - vzgojite svojo Mikro zelenjavo znova in znova, skozi celo leto.

 

Polnilo vam omogoča skrbno in higiensko menjavo rastne podlage v Dekorativnem kompletu Mikro Zelenjava in ponovno vzgojo vaše najljubše mikro zelenjave na domači okenski polici.
							bool(false)
							

Redna cena: 4,95 €

Akcijska cena 1,95 €

Ni na zalogi

O rastni podlagi

 

Urbanscape Rastna podlaga je blazinica iz mineralnih vlaken, pridobljenih iz staljenih magmatskih kamnin (in brez dodanih kemikalij). Njena velika prednost je kar 95% sposobnost zadrževanja vlage, kar omogoča idealne pogoje za kalitev in rast majhnih rastlin.

 

Urbanscape rastna podlaga za vzgojo Mikro zelenjave vam omogoča vzgojo lastnih vitaminov brez zemlje in umazanije. Dodatno polnilo je primerno za ponovno vzgojo mikrozelenjave v Dekorativnem pladnju za vzgojo Mikro zelenjave (Dekorativni komplet Mikro zelenjava).

 

Dimenzije rastne podlage: 55 x 12 x 6 cm
Posamezni komplet vsebuje: 3 blazinice (rastne podlage) iz mineralnih vlaken

 

Enostavna uporaba

 

1. Blazinico iz mineralnih vlaken namestite v sadilni pladenj in zalijete z vodo (približno 1 liter). Semena enakomerno potresete po vsej površini blazinice in jih narahlo vtisnete vanjo. Semena previdno zalijete ali poškropite s pršilko.

 

2. Pladenj postavite na dobro osvetljeno mesto na okenski polici. Semena bodo vzklila v 3 – 7 dneh. V času kaljenja jih enkrat do dvakrat na dan popršite, tako da bo blazinica ostala vlažna. Izogibajte se stoječi vodi v pladnju.

 

3. Po kalitvi zalivajte oziroma pršite mlade rastline v skladu z njihovimi potrebami. Pri tem pazite, da se blazinica ne izsuši. Po 10 do 14 dneh je vaša mikro zelenjava pripravljena na uporabo. Rastlinice lahko s škarjami odrežete tik nad blazinico, ko se pojavi prvi par pravih (in ne kličnih) listov.

 

4. Ko poberete vso mikro zelenjavo, zamenjajte blazinico iz mineralnih vlaken z novo ter ponovite celoten postopek setve. Na ta način vam bo svež vitaminski dodatek na voljo skozi vse leto, tudi pozimi. Mikro zelenjava je odličen dodatek k solatam in sendvičem, lahko pa jo postrežete tudi kot prilogo h glavnim jedem.

Copyrights 2021 Furnitura