Potrebujete pomoč?

+386 (0)1 5005 194

Brezplačna dostava nad 49,95 €

Dostava v 2-5 dneh

100% varen nakup

Možnost vračila

Izboljševalci tal

Naše izdelke zmešajte s prstjo in tako prihranite čas, zmanjšajte potrebo po zalivanju in vašim rastlinam zagotovite najboljše pogoje za rast. Popolnoma naravno in preprosto, da boste uživali v zavidljivo lepem vrtu, bujnih cvetličnih gredah, lončnicah v cvetličnih lončkih in aromatičnih zeliščih. Brez vode ni življenja – brez vode bo ovenela tudi najmogočnejša vrtnica, se posušil najbolj razrasel šopek peteršilja in izgubila svežino zelena trata, po kateri se poleti radi sprehajamo bosi. Sušna poletja so znanilci podnebnih sprememb, na katere bi se morali prilagoditi, preden bo prepozno. Tudi če živimo tik ob reki, jezeru ali morju, bi nam skrb za vodne vire morala zlesti pod kožo.

 

Varčujmo z vodo tam, kjer se da; eden od načinov trajnostnega ravnanja z vodo je zagotovo prihranek pri zalivanju. Ste kdaj pomislili, koliko litrov – oziroma hektolitrov – vode porabite v času rastnega obdobja samo za zalivanje balkonskih korit? In koliko časa traja, da v času poletne vročine, ko je zalivanje bržkone potrebno vsak dan, z vodo oskrbite zelenjadnice na vrtu ali cvetočo zasaditev groba? Sprehajanje z vedri, ki lahko traja ves večer, je utrujajoč in prav nič zabaven način preživljanja prostih poletnih trenutkov.

 

Veste, da lahko z okolju prijaznimi naravnimi mineralnimi vlakni, ki jih zmešate s substratom, povečate sposobnost zadrževanja vode v tleh? Povsem naravne zelene kocke so narejene iz različnih mešanic kamnin, so brez dodatkov in veziv, njihova naloga pa je, da zadržujejo vodo v loncu ali koritu – voda se ujame med vlakna, rastlina pa jo potem postopoma črpa po svojih potrebah. Zaradi enakomernejše oskrbe z vodo rastline razvijejo razvejen koreninski sistem, odpornejši na stresne spremembe okolja. Boljša rast pomeni tudi močnejše nadzemne dele rastlin ter večje število cvetov in plodov, torej več veselja s poletnimi živopisnimi zasaditvami. Zelene kocke in drugi Urbanscape izboljševalci tal ustvarjajo optimalne pogoje za rast in razvoj rastlin!

 

Zelene kocke so primerne za ljubitelje gojenja rastlin v cvetličnih lončkih, za sajenje v koritih, za polnjenje visoke grede ter celo za zasipavanje sadilnih jam za drevesa in grmovnice. Nad njimi boste navdušeni tudi vsi tisti, ki vas na kuhinjski polici razveseljuje domači zeliščni vrtiček, denimo rastlinice pravega čilija ali dišeča melisa. Recept? Preprost: 1 enoto (denimo pest) zelenih kock zmešajte s 5 enotami (denimo pestmi) substrata, posadite želeno rastlinico, dobro zalijte in uživajte v njeni rasti in razvoju!

 

Zeleni kosmiči pomenijo prihodnost vrtnarjenja za majhne in velike površine. Odlikujejo jih enake lastnosti zadrževanja vode kot zelene kocke, zaradi oblike in pakiranja pa so primerni za vrtnarje, ki obdelujejo večja korita, vrtiček, vrt ali njivo. Njihova uporaba je preprosta, izboljševanje zračno-vodnega režima rastlin, ki ga zeleni kosmiči omogočajo, pa prinaša razveseljive rezultate: zdrave rastline in obilen pridelek! Načrtovanje vrta je z zelenimi kosmiči preprosto. Ročno ali strojno jih vdelajte v vrtna tla v razmerju 1:5 in pazite, da bodo kosmiči prekriti s prstjo. Posadite ali posejte rastline, dobro zalijte in opazujte, kakšne zelene in okusne čudeže bo ustvarila mati narava. Naj vam bo urejanje vrta ali njive v veselje, ne v breme!

 

Urejena, bujno zelena in kot žamet mehka trata zna biti prava nočna mora. Se tudi vi borite s plevelom in se vam vsako leto znova zdi, da boste bitko zdaj zdaj izgubili? Se sprašujete, s kakšno čarovnijo vzgajajo trato urejevalci golf igrišč? Skrivnosti do urejene manjše ali večje zelenice so , skrbno pripravljena površina za sejanje ali travna preproga in dobro zalivanje na samem začetku. Zelena podlaga se mora prepojiti z vodo tudi v spodnjih plasteh, da bo lahko pomagala pri oskrbi trave z vodo v območju korenin. To bo omogočilo hitro ukoreninjenje travne ruše ter poletno zadovoljstvo vseh, ki vas bo zeleni žamet žgečkal v podplate.

 

Vrhunska oskrba rastlin brez napora

 

Zelene kocke so naravna in povsem enostavna pot do zavidljivega vrta, bujnih cvetličnih gredic, cvetočih lončnic ter dišečih začimbnic v kuhinjskih lončkih z manj zalivanja. Enačba je preprosta: zelene kocke + zemlja + rastline + manj zalivanja = bujna rast. Prihranite čas, porabite manj vode in omogočite rastlinam najboljše pogoje za rast.
 

cena z DDV:
17,45 €

Prihodnost vrtnarjenja za velike in majhne površine

 

Zeleni kosmiči so obvezen dodatek v sodobnem vrtnarstvu in kmetijstvu. Primerni so za ročno ali strojno mešanje v vrtna ali njivska tla. Rastline vam bodo hvaležne za več vlage, narava za manjšo porabo vode in družina za vaš prosti čas.
 

cena z DDV:
37,95 €

Zelenica, ki vam jo bodo zavidali.

 

Zelena podlaga je najboljša osnova za zelenico, kakršno občudujete na angleških nogometnih stadionih. Okolju prijazna podlaga omogoča idealne pogoje za ozelenitev površin. Profesionalna zelenica za amaterske vrtnarje.
 

cena z DDV:
59,95 €

 

Urbanscape® GNOJILO ZA ZELENE STREHE je zasnovano posebej za zelene strehe saj se počasi sprošča čez celotno obdobje rasti in deluje kar 6 mesecev. Gnojilo izboljša ukoreninjenje vegetacije in omogoča razvoj zdravih ter močnih rastlin. Glavne sestavine dušik, fosfor in kalij zagotavljajo stalno rast korenin seduma na zelenih strehah in jim nudijo visoko odpornost
cena z DDV:
35,90 €

Copyrights 2021 Furnitura